.

Master Hand Violin Shop

  • 546 S Main W Street
  • Broadway, VA 22815
  • 630/ 292-2641

    Store Hours

  • By Appointment Only
  • Owner

    Elizabeth Ecklund

    Like us on Facebook!

  • First 200 likes are entered to win a
  • set of strings of the winner's
  • choice!

    15 Important Questions to Ask Yourself Before Deciding to Play the Viola

    by Diane Bruce

    Picking an instrument for you or your child to play can be a daunting task. There are many important questions to ask yourself: is the instrument going to be too hard, is the instrument going to be too big, and will I/my child like the instrument? The viola has fewer players than the violin, so that makes it an attractive instrument to many. If you are considering the viola, we have put together a list of questions you should ask yourself first.

    Question 1: What do you do with a dead violist?

    Answer: Move him back a stand!

    Question 2: What is 50 violists at the bottom of the sea?

    Answer: A good start!

    Question 3: What is the difference between the first viola stand and the last viola stand?

    Answer: Half a measure!

    Question 4: How is lightening like a violist's fingers?

    Answer: Neither strike in the same place twice!

    Question 5: How can you tell when a violist is playing out of tune?

    Answer: His fingers are moving!

    Question 6: How is a viola solo like a bomb?

    Answer: By the time you hear it, it's too late to do anything about it!

    Question 7: What's the difference between a dead violist and a dead skunk in the road?

    Answer: There are skid marks in front of the skunk!

    Question 8: How is a viola like a lawsuit?

    Answer: Everybody's happy when the case is closed!

    Question 9: Did you know that 99% of violists are giving the rest of them a bad name???

    Question 10: How do you prevent a violin from being stolen?

    Answer: Put it in a viola case!

    Question 11: What's the difference between a viola and a trampoline?

    Answer: You take your shoes off to jump on the trampoline!

    Question 12: How do you get a violin to sound like a viola?

    Answer: Sit in the back and don't play!

    Question 13: How do you define a gentleman?

    Answer: Someone who knows how to play the viola but won't!

    Question 14: Why is a viola a good murder weapon?

    Answer: It's a blunt object that never has any fingerprints on it!

    Question 15: Why did the chicken cross the road?

    Answer: To escape the viola solo!

    Hopefully we have helped you to decide whether or not to play viola! Now you can help us by sharing some of your favorite viola jokes below!

    Google

    Share on Facebook

    HTML Comment Box is loading comments...